Blog

Kinderen dansen en musiceren voor ouderen

Zondag 16 december traden kinderen van 4 basisscholen in Oisterwijk op voor een volle Tiliander zaal, gevuld met vaders en moeders en met ouderen van diverse zorginstellingen. We zagen glunderende en gespannen gezichtjes, kinderen die met overgave hun muziekinstrument bespeelden of over het podium dansten. Grote dank aan iedereen die dit evenement mogelijk heeft gemaakt. We hebben er veel mensen een groot plezier mee gedaan. Wat ons betreft voor herhaling vatbaar.

Spelenderwijs Versterken

Rotary Oisterwijk de Kampina is gestart met het project SpelenderWijs Versterken. Samen met Asterius en Danserswijk slaan we de handen in elkaar om basisschoolleerlingen te ondersteunen met muziek- en danslessen. Leerlingen van 4 basisscholen krijgen na schooltijd gedurende 8 weken muziek- en danslessen in Tiliander. Deze leerlingen treden op zondag 16 december 2018 om 11.00 uur op in Tiliander voor een publiek, dat grotendeels zal bestaan uit (dementerende) ouderen van de zorginstellingen in Oisterwijk (o.m. Catharinenberg, Poirtershuis, Stanislaus, De Vloet en Burghtweide). Om dit project financieel mogelijk te maken is er geld opgehaald tijdens onze lustrumveiling en werd dinsdag 30 oktober een mooie subsidie toegekend van MIGO.

DINNER SHOW FOR CHARITY ! 23 JUNI 2018

Als bewust levende mensen staan we midden in de maatschappij. Nemen we ieder onze verantwoording voor de samenleving als geheel. We kunnen niet denken dat de politiek alles voor ons oplost. We  zullen  het  zelf moeten doen: de handen uit de mouwen steken en initiatief nemen voor hen die dat (even) niet kunnen.

Ter ere van ons eerste Lustrum nodigen we u graag uit voor

DINNER SHOW FOR CHARITY !
23 JUNI 2018
Het goede doel dat wij graag met de opbrengsten van de avond willen ondersteunen is
MUZIEK VOOR JONG EN OUD
Kinderen zetten hun creatieve talenten in voor (dementerende)ouderen.

In de creatieve omgeving van het EKWC in Oisterwijk, in de voormalige leerfabriek op het KVL-terrein, organiseren we een heerlijk diner.Aan ronde tafels van 8-12 personen kunnen we tijdens en tussen de gangen genieten van de artiesten van “Ludique” die een dinershow verzorgen. Door middel van enkele korte optredens en presentaties krijgt u een indruk van wat we met “Muziek voor Jong en Oud” beogen. Kinderen de kans geven om een muziekinstrument te leren bespelen en dementerende ouderen w eer levensgeluk laten ervaren. Muziek doet wonderen, zowel voor de ontwikkeling van kinderen als voor het activeren van het geheugen vandementerende ouderen.

Het programma vindt u hier
Geniet van muziek en amusement en ondersteun ons doel: Muziek voor Jong en Oud.

KunstZaken krijgt vervolg

Dit najaar start voor de 4e maal het studieprogramma KunstZaken. Een nieuwe groep deelnemers is geselecteerd door Fontys Hogeschool voor de Kunsten.

Wat is KunstZaken?

KunstZaken helpt jonge kunststudenten met ondernemerschap
Afgestudeerde studenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten zijn uitermate getalenteerde muzikanten, acteurs of beeldend kunstenaars. Ze hebben echter minder oog voor wat het betekent om zich als zelfstandig ondernemer te presenteren, structureel opdrachten te verwerven en hun bedrijfsvoering op orde te houden. Professionals van Rotary Oisterwijk de Kampina ondersteunen vanuit Vocational Service gedurende een half jaar een groep geselecteerde eindejaarsstudenten bij het versterken van hun vaardigheden om een succesvol ondernemend kunstenaar te worden.

 

Bestel tulpenbollen en help mee om polio voorgoed uit te bannen

Rotary Oisterwijk de Kampina

Wij zijn een serviceclub die zich vanuit kameraadschap, inspiratie en ambitie wil inzetten om bij te dragen aan duurzame projecten ten behoeve van mens en aarde. We willen onze omgeving enthousiasmeren om samen met ons concrete acties in gang te zetten, die het verschil kunnen maken in het leven van mensen. Dit doen we vanuit het besef dat we op deze wereld met elkaar verbonden zijn en elkaar nodig hebben om verder te komen. Vanuit deze visie doen wij ook mee aan de actie “Help polio de wereld uit”.

De laatste meters

Rotary International is er samen met de WereldGezondheidsOrganisatie in geslaagd om Polio nagenoeg de wereld uit te helpen. De ziekte is met 99% teruggedrongen. De oproep vanuit Rotary International is nu om ook de laatste meters te maken, zodat Polio voorgoed is uitgebannen. Om het iedereen zo eenvoudig mogelijk te maken om dit initiatief te steunen, doen Rotaryclubs in Nederland mee aan de Tulpenactie.

End Polio Now tulpenactie

Door een pakket van 25 Tulpen voor €15,00 te kopen zorgt u ervoor dat Polio voorgoed verleden tijd is. Van dat bedrag gaat ruim € 10,00 naar de Foundation. Dat bedrag wordt vervolgens verdriedubbeld door de Bill Gates Foundation tot €31,29. Daarvoor kunnen 57 kinderen voor hun leven gevaccineerd worden tegen polio. Informatie over de actie is te vinden op http://endpolionowtulp.nl/

Tulpen bestellen?


Kort overzicht Rotaryjaar 2015-2016

In het afgelopen Rotaryjaar organiseerden we in juli een historische wandeling door Oisterwijk. In augustus waren er twee zomerrotary bijeenkomsten, waarna we in september een presentatie mochten beluisteren van Marie-José Westerveld van de stichting ‘Eet met je hart’. In oktober hadden we sprekers te gast van het AZC in Oisterwijk en de maand erop hadden we een heuse verteller op bezoek, die ons door middel van speelkaarten meenam in zijn verhalenuniversum. In december maakten we met dank aan Scotch Whiskey International kennis met de wondere wereld van de whiskey. We kregen uitleg over de single malts, proefden enkele verschillende typen whiskey en ontdekten dat je de vaten en flessen ook als belegging kon wegzetten. We besloten het kalenderjaar met een gezellige kerstbijeenkomst en vervolgden onze activiteiten in januari met een boeiend bezoek aan het AZC. Enerverend was ons bezoek aan een wedstrijd van Tilburg Trappers in februari, die we met grote cijfers zagen winnen van Berlijn. De maand erop hadden we bezoek van niemand minder dan Jan Douwe Kroeske die een legendarische 2-meter sessie bij ons kwam doen. Diezelfde maand waren we ook te gast bij de eindpresentatie van studenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten, die we begeleiden bij hun stap naar zelfstandigheid.  Later die maand werden we in de Rooi Pannen verwelkomd voor een rondleiding en diner. Na het bezoek aan de Discon in mei mochten we een benefietavond bijwonen van Fontys studenten, die ons inspireerden met verschillende goede doelen. In juni besloten we het Rotaryjaar met een zeer succesvol verlopen tuinfeest in zorgcentrum De Vloed, waar we ons op verschillende manieren voor hadden ingezet. Onder andere door de organisatie gedeeltelijk op ons te nemen en door tijdens het evenement mee te helpen met activiteiten.

HeppieDee in Leerfabriek groot succes

Zondag 25 januari stroomde de evenementenzaal van de Leerfabriek vol met ruim 170 mensen, die kwamen genieten van een HeppieDee, een gezellig dagje uit. Met Heppiedee willen we mensen in de gemeente bereiken voor wie een leuk uitstapje niet vanzelfsprekend is. De gasten kregen een gevarieerd programma gepresenteerd met muziek en dans en er waren activiteiten voor de kinderen. Op onze projectenpagina vindt u een foto-impressie. Hoewel het de eerste keer was dat Rotary Oisterwijk de Kampina HeppieDee organiseerde mogen we nu al concluderen dat het evenement in een behoefte voorziet. HeppieDee werd mede mogelijk gemaakt door de steun van betrokken donateurs.