Concertreeks Jong voor Oud 2013-2014

De penningmeester overhandigt namens Rotary Club Oisterwijk de Kampina  de cheque voor één concert aan mevr. Helma Vermeer, coördinator van verpleeg-en verzorgingstehuis De Vloet in Oisterwijk.

De penningmeester overhandigt namens Rotary Club Oisterwijk de Kampina de cheque voor één concert aan mevr. Helma Vermeer, coördinator van verpleeg-en verzorgingstehuis De Vloet in Oisterwijk.

En programma voorbeeld van een Jong voor Oud concert

En programma voorbeeld van een Jong voor Oud concert

Studenten en recent afgestudeerden van Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg treden op in verpleeg-en verzorgingstehuizen in onze omgeving. De concerten worden met groot enthousiasme door de tehuizen ontvangen en de muzikanten doen veel ervaring op met het optreden.

Wat voor muziek?

De jonge musici verzorgen een concert van één uur. De repertoirekeuze is breed: klassieke en licht klassieke muziek, jazz, wereldmuziek en musical-of theatermuziek. Voorafgaand aan en ook tijdens het concert krijgen bezoekers een toelichting op de muziek.

Doordat het concert plaatsvindt in de eigen zaal van het verpleeg-of verzorgingshuis, komt de muziek naar de bewoners toe. Voor de bewoners betekent dit dat zij met relatief weing inspanning samen met hun huisgenoten kennis kunnen maken met een fascinerende “muziekwereld”.

Organisatie

De concerten worden in 2013-2014 mogelijk gemaakt door het Impresariaat Kunsten (IK) van Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK) in samenwerking met Rotary Oisterwijk de Kampina. Een nieuwe Rotaryclub die bij haar oprichtingsfeest in juni 2013, door middel van een veiling, een flink bedrag heeft opgehaald om deze concerten mogelijk te maken. Wij zijn trots op dit project, waarmee wij de verpleeg-en verzorgingshuizen in onze omgeving de mogelijkheid bieden hun bewoners en ander geïnteresseerden een middag te laten genieten van een brede waaier van door professionele musici gespeelde muziek.

 

Geef een reactie